Vlaamse Overheid

Vlaamse Overheid

Met een digitale meter moet je minder en kan je meer.

Hoe introduceer je een verplichte energiemeter?

"Wat kost mij dat?", "Moet ik daar iets voor doen?" of "Wat verandert er nu voor mij?". Ook jij hebt ongetwijfeld een pak vragen over de digitale energiemeter die er binnenkort komt. Samen met de Vlaamse Overheid en Fluvius geven we een antwoord op deze vragen. Spoiler: met een digitale meter moet je minder en kan je meer.

Hij komt, hij komt

Vanaf 1 juli 2019 komt hij er eindelijk: de digitale energiemeter. Vanaf dan heb je een beter zicht op je energieverbruik en kan je makkelijker slimme toestellen aan je meter koppelen. Ook moet je de meterstanden niet meer handmatig doorgeven. Dat gebeurt binnenkort allemaal automatisch. Nice!

Is da verplicht?

Omdat heel wat Vlamingen nog met vragen zitten rond deze nieuwe energiemeters, willen we hen in de eerste plaats geruststellen en informeren. We focussen daarbij op de belangrijkste doelgroepen:

 

Prosumenten vragen zich af wat er allemaal gaat veranderen;

Budgetmeterklanten hebben vragen bij het kostenplaatje;

En bouwers en verbouwers willen weten welke mogelijkheden de nieuwe meters met zich meebrengen.

Daarnaast komt ook de vraag ‘Zal ik hier iets voor moeten doen’ naar boven. Deze vraag is van toepassing op alle doelgroepen.

Affiches en website

Voor elke doelgroep creëerden we een passend en herkenbaar beeld. We werkten hiervoor samen met fotograaf Alexander Popelier. Ook de structuur en het design van de website namen we voor onze rekening. 

chevron-right close arrow-down