ongebruikt werk

ongebruikt werk

Wat doe je met projecten die uiteindelijk niet worden gebruikt?

“Als niemand het ziet, bestaat het niet.
Terwijl er vaak hard aan gewerkt is!” 

Bij Bigtrees draait alles om impact. We willen nu eenmaal een mooiere, duurzamere, eerlijkere wereld creëren. Maar dat wil helaas niet zeggen dat alles wat we doen ook impact heeft.

Soms leidt ons werk tot niets. Letterlijk. Projecten waar hard aan gewerkt is worden soms uiteindelijk niet gebruikt. Vreselijk zonde, want als niemand je werk ziet, bestaat het ook niet.

Maar hé, daar gaan we vandaag dus iets aan doen. Waarom deze identities voor Statik en Leaving The Cave niet zijn gebruikt kunnen we niet met je delen. Het werk gelukkig wel.

Statik

Voor onze Leuvense webvrienden Statik en haar zusterbedrijven Maanlanders en Watness ontwikkelden we een overkoepelende grafische identiteit die de 3 bedrijven aan elkaar verbond. Elk van de 3 bedrijven is actief in een heel andere sector maar ze streven wel allemaal naar een betere wereld. Dat “hogere” doel hebben we letterlijk genomen door steeds de “A” in hun namen te verheffen.

Leaving The Cave

Het tweede ongebruikte project ging niet alleen om een nieuwe identiteit, er moest ook een nieuwe naam komen. Het ging om een bestaand coachingsinstituut dat een grote sprong voorwaarts wilde zetten. Geinspireerd door Plato’s allegorie van de grot kwamen we na een brainstorm of 23 op “Leaving The Cave” uit. Google maar eens ☺. Dan zie je meteen waar die lichtbundel in het logo vandaan komt.

chevron-right close arrow-down