Wat een topeditie was onze afgelopen Sustainabillable Session! Dit keer ging het allemaal over 'The Power of Plants'.
Een vijftal experts uit de plantbased economie gaven lezingen en korte workshops over de kracht van bamboe, schimmels, algen, bomen en noem maar op! Dit allemaal in het prachtige Palmarium in de plantentuin in Gent.
En om de innerlijke mens ook van plantkracht te voorzien hadden we Bon Mush over de vloer met hun heerlijke veggieburgers.
Dan liep je o.a. deze insights mis:
Was je er
niet bij?
Het is een kwestie van een paar jaar voor er nog veel betere kaasvervangers aankomen!
Karolien van Next Food Chain
Algen kleuren de landbouw niet alleen groener maar ook je chocola of koekjes. Ze zijn een prima eiwitbron.
Kris van Hoeve Heirbout
Schimmels zijn niet alleen een bron van eiwitten maar een duurzaam alternatief voor pesticiden. Hoppa, weg met die Glyfosaattroep!
Kasper van Mycelium
Het meest duurzame bos is ook lekker. Als je ervoor zorgt dat mensen ook voedingsmiddelen uit herbebossingsprojecten kunnen halen, dan gaan ze beter voor het bos zorgen.
Sara van Goforest
Bamboe absorbeert meer koolstof dan bomen, regenereert bodems en houdt water vast. En deze sustainable supercharger gaat de komende jaren ook in Europa keihard groeien!
Kjel van Bamboologic
Op basis van de eenvoudige oesterzwam valt er een wereld aan heerlijke veggie charcuterie, worsten en burgers te brouwen. Zeker als je zelf uit een beenhouwersfamilie komt.